Van Boxtel hoorwinkels sluit zich aan bij de Campagne voor Beter Gehoor. Het doel is om het gehoor hoger op de gezondheidsagenda krijgen.
Campagne voor Beter Gehoor
Campagne voor een Beter Gehoor
De Campagne voor Beter Gehoor is een initiatief dat is opgezet met drie eenvoudige doelen:
- Mensen informeren en voorlichten over de gevolgen van onbehandeld gehoorverlies
- Gratis hoorscreenings aanbieden aan iedere 55-plusser in Nederland
- Een bijdrage leveren aan de fysieke en mentale gezondheid van ouderen in Nederland door een donatie van € 2,- per screening aan geselecteerde initiatieven
Campagne voor Beter Gehoor
Met de Campagne voor Beter Gehoor gaan we het land in om op locatie het belang van een goed gehoor onder de aandacht te brengen. U kunt vragen stellen en u kunt direct uw gehoor laten testen. Kijk op de campagne website wanneer we bij u in de buurt zijn.
#testiederjaarvanaf55jaar #campagnevoorbetergehoo
Wanneer zijn we bij u in de buurt?
Check het op de campagne website
Op de website van de campagne voor Beter Gehoor staat een overzicht van de locaties waar de campagne te vinden is.
Het belang van de jaarlijkse hoortest
Omdat gehoorverlies bijna altijd geleidelijk optreedt, is het van groot belang om vanaf uw 55ste jaar regelmatig uw gehoor te laten testen. Wij adviseren daarom om een hoortest onderdeel te maken van uw jaarlijkse gezondheidscheck. Het kost u slechts 15 minuten van uw tijd.
Als u gehoorverlies tijdig signaleert, kunt u direct actie ondernemen. U kunt op die manier de gevolgen van onbehandeld gehoorverlies voorkomen. Dus test ieder jaar, vanaf 55 jaar!
Benieuwd hoe het met uw gehoor is?
U kunt bij onze winkels terecht voor een gratis hoortest.
Reserveer dan via 088 - 52 52 052 of meld u hier aan.
Nu bellen Online aanmelden
De gevolgen van onbehandeld gehoorverlies
Gehoorverlies treedt bijna altijd geleidelijk op. U kunt het vergelijken met het vies worden van de ramen van uw huis. Als ze net nieuw zijn, kunt u er doorheen kijken alsof ze er niet zijn. Maar door alles wat er van buitenaf komt vervuilen ze langzaam. U kunt er steeds moeilijker doorheen kijken, tot het moment dat u dingen gaat missen die zich buiten afspelen. Het valt u eigenlijk pas op hoe vies de ramen waren als ze weer worden schoongemaakt.
Zo is het ook met uw gehoor. Door de jaren heen slijt ieders gehoor. Te harde geluiden versnellen dit proces. U gaat daardoor steeds meer dingen missen, en het hindert u in alledaagse situaties. U heeft pas in de gaten hoe groot uw gehoorverlies was, wanneer u ineens weer goed kunt horen.
De gevolgen van onbehandeld gehoorverlies zijn een stuk vervelender dan van vieze ramen. Doordat alledaagse situaties moeilijker worden, trekken veel mensen met gehoorverlies zich terug uit sociale activiteiten. Dit kan op den duur negatieve gevolgen hebben zoals eenzaamheid, depressie en zelfs verminderde informatieverwerking door de hersenen.
Feiten over gehoorverlies
- Meer dan een miljoen Nederlanders lijden aan aan gehoorverlies
- 64% van mensen met gehoorverlies draagt geen hoortoestel
- Gemiddeld wachten mensen 7 jaar voordat ze actie ondernemen op gehoorverlies